nieuws

Optreden Broederliefde Bevrijdingsfestival Overijssel gaat door

Popgroep Broederliefde
Popgroep Broederliefde © Bevrijdingsfestivals.nl
Ondanks dat de popgroep Broederliefde geen Ambassadeur van de Vrijheid meer is, staat de groep wel op 5 mei op het podium in Park de Wezenlanden. 
Het Nationaal Comité 4 en 5 mei besloot vandaag dat Broederliefde geen ambassadeur meer kon zijn nadat er een video verscheen waarin rapper Emms, lid van de popgroep, antisemitische teksten scandeert. 

'Boodschap 5 mei naar voren brengen'

"Wij vinden dat Broederliefde een fantastische band is, die juist de boodschap die nodig is op 5 mei naar voren kan brengen en dat bewijst ook wel een documentaire die gemaakt is na bezoek aan Auschwitz", laat Niek van der Sprong, organisator van het festival in Zwolle, weten aan Radio 1.
Als het aan Niek had gelegen had Broederliefde wel ambassadeur kunnen blijven. Hij begrijpt dat het gevoelig ligt bij de achterban en de Joodse gemeenschap, maar juist door de nieuwe inzichten die de band heeft opgedaan en door uitgebreid spijt betuigen van de uitlatingen die gedaan zijn, had het comité zich geen betere ambassadeur kunnen wensen volgens Van der Sprong. 
Andere festivals waar Broederliefde zou staan zijn nog in beraad of het optreden doorgaat. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.