nieuws

Pijn lijden voor slachtoffers van misbruik

Werk van Esther Veerman
Werk van Esther Veerman © eigen foto
Seksueel misbruik, dat is voor veel mensen een ver van mijn bed show. Voor veel meiden is het de dagelijkse realiteit. In het gezinshuis van Hanny en Eddy is plaats voor meisjes die slachtoffer zijn van loverboyspraktijken
Ergens in Overijssel staat een gezinshuis waar jonge meisjes na traumatische ervaringen weer op adem komen. En de opvang-ouders gaan er voor: ze lopen zelfs marathons om misbruik te stoppen. 

Muskathlon in Griekenland

Eddy (achternaam bij de redactie bekend) gaat in mei een hele marathon lopen in Griekenland. Zijn vrouw Hanny liep vorig jaar een halve marathon in Griekenland en bezocht er ook een huis waar meisjes worden klaargestoomd voor de prostitutie. Het maakte diepe indruk op haar.
De organisatie die de marathon organiseert, werkt samen met de stichting A21, die zich inzet voor afschaffing van moderne vormen van slavernij. De deelnemers moeten elk 10.000 euro meenemen voor de stichting. Vorig jaar werd onder meer een telefonische hulplijn opgezet.

De rol van de man in de prostitutie

Eddy: "in zowel de aanvoer als de afvoer in het prostitutiecircuit spelen mannen een belangrijke rol. Daarom zie ik het als mijn plicht, daar wat aan te doen". 
Verder in Hoogtij: de jaarlijks vastenactie is dit keer bestemd voor projecten in het gewelddadige San Salvador. Annie Nijhuis en Anne van Hoogmoed vertellen over "eilanden van hoop."
Hoogtij - zondagmorgen na het nieuws van 0800 uur.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.