nieuws

Bart Booijink is de beste lasser van Oost-Nederland

Bart Booijnk laskampioen Oost-Nederland
Bart Booijnk laskampioen Oost-Nederland © Hortlander
Bart Booijink, leerling van het Canisius in Tubbergen, mag zich de beste lasser van Oost-Nederland noemen. Hij won gisteren de regionale lasfinale, die gehouden werd in het Pius X College in Almelo.
Leerlingen van verschillende scholen uit de regio namen deel aan de wedstrijd. Ze moesten hun lasvaardigheden tonen aan een deskundige jury. De leerlingen moesten twee lasprocessen volgen. Op het onderdeel BMBE (lassen met beklede elektrode) werd Bart Booijink verkozen tot winnaar. ''Ik ben hier heel blij mee'', zegt Bart.

Trotse decaan

Decaan Henny Oude Geerdink sprak na afloop vol lof en bewondering alle deelnemers toe. “We hebben hier vandaag echte vaklieden aan het werk gezien, het niveau lag bijzonder hoog. Jullie mogen trots zijn op wat jullie hebben laten zien.”

Finale

De regionale laswedstrijden vinden jaarlijks plaats en vallen onder verantwoordelijkheid van het Nederlands Instituut voor Lassen. De leerlingen met de hoogste scores mogen nu door naar de landelijke finale in april die plaatsvindt op het ROC Midden Nederland. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.