nieuws

Victor D. over dagvaarding: "Ik verschijn niet voor de rechter"

De uit Heeten afkomstige Victor D. is niet van plan om voor de rechter te verschijnen. Dat laat hij weten naar aanleiding van de dagvaarding die hem gestuurd is. 
Victor D. (29) uit Heeten is door het Openbaar Ministerie als IS-strijder voor de rechter gedaagd. De Heetenaar vertrok in 2013 naar Syrië. 

Terroristische organisatie

D. wordt, net als negen andere Nederlanders, verdacht van deelname aan een terroristische organisatie en de voorbereiding van terroristische misdrijven.

De Heetenaar moet op 23 maart voor de rechter verschijnen in Rotterdam. Komt hij niet opdagen, dan wordt de zaak wel gewoon behandeld.

"Ik heb niks misdaan"

"Ik ben niet van plan om voor de rechter te verschijnen, dat kunnen ze op hun buik schrijven. Ik heb niks misdaan. Heel simpel", laat hij in een reactie op het bericht weten. 
"Ik ben aangeklaagd voor een aantal zaken, waaronder het dragen van een vuurwapen. Waarschijnlijk bedoelen ze het voorbereiden van explosieven om mensen mee te doden en het volgen van training."

Vuurwapenbezit

"Ik vind het allemaal maar vaag. Ik heb de politie ook een berichtje gestuurd", zegt D. 
"Waar ik me ook over verbaas is het vuurwapenbezit", zegt de gedagvaarde oud-inwoner van Heeten. "Zonder vuurwapen ben je hier een schaap dat in coma ligt te wachten op een wolf."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.