nieuws

Derde plek Ronald Mulder in eindklassement wereldbeker 500 meter

Ronald Mulder
Ronald Mulder © Pro Shots
Schaatser Ronald Mulder uit Zwolle is als derde geëindigd in het wereldbekerklassement van de 500 meter. Hij werd tweede in de laatste race in het Noorse Stavanger en verzamelde genoeg punten om van plek vier naar drie te stijgen.
Mulder kwam tot een tijd van 34,77 seconden en zag alleen landgenoot Dai Dai Ntab er in de laatste rit nog onder duiken. Ntab reed 34,72. Jan Smeekens uit Raalte werd derde in 34,81.
Ntab pakte door zijn zege ook de wereldbeker met 585 punten. Hij wist de Rus Ruslan Murashov (557 punten) voorbij te gaan in het klassement. Mulder eindige achter de twee dus als nummer drie met 541 punten. Smeekens werd vijfde met 454 punten.

Krol achtste in klassement 1500

Thomas Krol uit Colmschate eindigde later op de middag als vierde op de 1500 meter en dat leverde hem de achtste plek in eindklassement op. Landgenoot Kjeld Nuis pakte de wereldbeker, net als gisteren op de 1000 meter.

Teamsprint

Mulder en Smeekens wonnen de teamsprint met Kai Verbij in een tijd van 1.20,55 minuut. In het eindklassement werd Nederland tweede, de winst ging naar Canada. Het brons was voor Duitsland.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.