nieuws

Burgemeester Meijer: toename van motorbendes in de kroeg

Henk Kuipers Satudarah No Surrender motorclub
Henk Kuipers Satudarah No Surrender motorclub © RTV Oost
Infiltratie van criminele motorbendes in horecagelegenheden neemt landelijk toe. Dat is het gevolg van de sluiting van een flink aantal clubhuizen. 
Tot die conclusie komt de Zwolse burgemeester Henk Jan Meijer. Hij is voorzitter van de landelijke strategische overleggroep die motorbendes aanpakt.
Gemeenten, politie, het OM, FIOD en de Belastingdienst werken in die overleggroep samen met elkaar. Het is voor het eerst dat er over een landelijke toename wordt gesproken.

Cijfers

,,Exacte cijfers zijn lastig aan te geven, maar de bendes manifesteren zich duidelijk in horecagelegenheden," aldus Meijer in het AD.
De afgelopen jaren richtte de overheid zich op het tegengaan of sluiten van clubhuizen van de Hells Angels, Satudarah of No Surrender.
Maar het succes van die strijd kent een keerzijde. De motorbendes gaan vervolgens op zoek naar nieuwe plekken om samen te komen.

Waarschuwing

Om te voorkomen dat motorbendes horecagelegenheden als clubhuizen gebruiken, zoeken gemeenten naar manieren om hen te weren.
Burgemeester Schouten van Oldenzaal waarschuwde lokale horecaondernemers vorige maand al voor de komst van motorbendes.
Hij gaf hen tips om huisregels op te stellen, zoals bijvoorbeeld het niet tolereren van groepsvorming of wapens en drugs.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.