nieuws

Europarlementslid Schreijer nomineert 'burgemeesters tegen tol' voor EU-prijs

Annie Schreijer-Pierik heeft de groep 'grensburgemeesters tegen de Duitse Maut' voorgedragen voor de Europese prijs voor de Burger, een jaarlijkse prijs van het Europees Parlement.
De groep van zes burgemeesters uit Nederland en Duitsland wordt geleid door Michael Sijbom uit Losser. Daarnaast maken Theo Schouten (Oldenzaal), Ineke Bakker (Dinkelland), Thomas Berling (Nordhorn), Volker Pannen (Bad Bentheim) en Sonja Jürgens (Gronau) er deel van uit.
De burgemeesters voeren actie tegen het Duitse wetsvoorstel waardoor automobilisten een vignet moeten aankopen om in Duitsland te rijden. Ze hebben overleg gevoerd in Berlijn om te pleiten voor een uitzondering voor de grensregio.
Schreijer-Pierik vindt dat de burgemeesters goed werk doen. De geplande Duitse tol is volgens haar een hindernis voor het vrije verkeer, een belangrijke Europese waarde. "We moeten in de EU juist de mogelijkheden van grensoverschrijdend verkeer verruimen, niet beperken. Bovendien is een zeer onredelijk aspect dat de Duitse automobilisten zelf de kosten gedeeltelijk gecompenseerd zouden krijgen - dat is discriminatie naar nationaliteit."

Nominatie geaccepteerd

De nominatie is inmiddels geaccepteerd door het secretariaat. Een jury zal na deze maand zo nodig een keuze maken uit de nominaties. In totaal zijn er vijftig van deze prijzen (in de vorm van een medaille) voor lovenswaardige acties en personen in de 28 EU-landen beschikbaar.
Vorig jaar had Annie Schreijer de organisatie  VluchtelingenWerk Nederland genomineerd. Zij mocht zelf de prijs uitreiken aan de voorzitter van VluchtelingenWerk Nederland, Dorine Manson, in het azc in Azelo. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.