nieuws

Directeur Van Halst: "Renes leefde maar voor één ding en dat was FC Twente"

Toon Renes overleed gisteren op 70-jarige leeftijd
Toon Renes overleed gisteren op 70-jarige leeftijd © FC Twente Media
Met het overlijden van teammanager Toon Renes neemt FC Twente afscheid van een 'markant persoon'. Dat zei directeur Jan van Halst vanmiddag op Radio Oost. "We nemen afscheid van iemand die onze club groot en professioneler heeft gemaakt."
Renes leefde maar voor één ding en dat was FC Twente. "Met ziel en zaligheid zette hij zich dag en nacht in voor de club. Het was een op geheel eigen wijze superprofessionele medewerker die ervoor zorgde dat het elftal en het trainersstaf optimaal kon functioneren."
"Hij accepteerde het ook op geen enkele wijze als spelers zich niet met ziel en zaligheid inzetten voor de club of de kantjes eraf liepen. Daar zat hij als een havik bovenop." Dat weet Van Halst nog goed uit de tijd dat hij zelf voetbalde voor Twente.

Mindere periode FC Twente
Renes zag het volgens Van Halst dan ook met lede ogen aan dat het laatste tijd wat minder ging met FC Twente. "Maar omdat het zich allemaal in de bestuurskamer afspeelde, kon hij er niets aan veranderen."
"Rondom het elftal probeerde hij het desondanks allemaal goed te regelen. Daar slaagde hij wonder boven wonder ook altijd weer in."

Afscheid in Grolsch Veste
Van Halst sprak afgelopen vrijdag nog met Renes. "Zijn woorden waren toen: 'ik ben blij dat de club weer een beetje op de rit staat, Jan. Pas goed op Twente.' Dat tekent hem ook weer: niet over zijn eigen ziekte praten, maar over de club."
FC Twente houdt woensdagavond in De Grolsch Veste een bijeenkomst ter nagedachtenis aan Renes. "Als het aan Toon lag, wilde hij een afscheid in totale anonimiteit. Maar dat kunnen we niet maken. Hij heeft zoveel betekend voor de club."

'Stadion was eigen huis'

Van Halst denkt dat Toon het afscheid stiekem toch mooi had gevonden. "Bovendien doen we dat in het stadion, dat was zijn eigen huis."
Toon Renes overleed gisteren op 70-jarige leeftijd. Hij leed al enige tijd aan kanker.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.