nieuws

Glasvezel voor buitengebieden Dalfsen en Ommen stapje dichterbij

De gemeenten Dalfsen en Ommen bereikten een akkoord met het CIF
De gemeenten Dalfsen en Ommen bereikten een akkoord met het CIF © Gemeente Dalfsen
Inwoners van de buitengebieden van de gemeenten Dalfsen en Ommen zijn een stapje dichterbij glasvezel gekomen: burgemeester en wethouder van beide gemeenten bereikten vandaag een akkoord met de aanbieder CIF. 
Burgemeester Mark Boumans van Ommen en wethouder Klaas Agrcicola van de gemeente Dalfsen zette vanmiddag hun handtekening bij een ontmoeting met een medewerker van Communication Infrastructure Fund (CIF).

Hoelang gaat het nog duren?

Als vijftig procent van de inwoners van het buitengebied zich aanmeldt voor glasvezel, kan de aanleg eind dit jaar beginnen. Bij de ontmoeting waren ook verschillende stichtingen aanwezig die zich de afgelopen maanden veel met dit onderwerp hebben beziggehouden. Zij hebben aangegeven zich in te zetten om het quotum van vijftig procent te halen. 

Communicatie

Als de campagne start, ontvangen de inwoners een brief van CIF. Dit is ook meteen de uitnodiging voor de informatieavonden. Vanaf dat moment start de campagne “Glasvezel buitenaf” en voor de zomervakantie moet duidelijk of de benodigde 50% is gehaald.
Dit najaar zal CIF bij genoeg aanmeldingen starten met de aanleg, zodat dit in 2018 voor Dalfsen, Ommen en een deel van Zwolle is afgerond.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.