nieuws

OM in beroep tegen Overijsselse verdachten van kluisroof in Emmen

Het OM wil de vrijspraak terugdraaien
Het OM wil de vrijspraak terugdraaien © PhotoObjects.net
Het OM gaat in hoger beroep tegen de vrijspraken van twee van de drie Overijsselse verdachten van de kluisdiefstal bij een voetbaltrainer uit Emmen. Uit de woning van de voormalige voetballer en trainer werd in 2014 een kluis met daarin 200.000 euro gestolen.
De rechtbank in Assen sprak de verdachten - een oud-inwoner van Rossum (31), zijn 37-jarige vriendin uit Oldenzaal en een 33-jarige man uit Schalkhaar - eind vorige maand vrij. Ze oordeelde dat er te veel uiteenlopende verklaringen waren afgelegd door getuigen, maar ook door de slachtoffers. Daardoor vond ze niet dat onomstotelijk vaststaat dat de drie verdachten de daders waren.

Toch genoeg bewijs?

Maar het Openbaar Ministerie vindt dat er wel genoeg bewijs is om de 31-jarige man en zijn 37-jarige vriendin veroordeeld te krijgen. Daarom stapt het naar het hof, vertelt een woordvoerster. Voor de trainer en zijn vrouw bestaat daarmee nog steeds de kans dat ze hun geld terugkrijgen.

Camerabeelden

Op camerabeelden van de avond waarop de kluis werd gestolen, was te zien dat de Oldenzaalse en haar vriend het huis op het woonwagenkamp in Emmen bezochten. Volgens het Openbaar Ministerie verschafte zij haar vriend op dat moment toegang tot het huis, zodat hij later die avond de kluis kon meenemen.
Tijdens de rechtszaak in Assen eiste het OM straffen van tien en vijf maanden cel tegen het stel. De twee houden vol dat ze van niks weten.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.