nieuws

Help Sebastiaan uit Mariaparochie staan, familie en vrienden in actie voor PPMS-patiënt

Niets zo vervelend als een onzekere toekomst. De 36-jarige PPMS-patiënt Sebastiaan Hendriks uit Mariaparochie heeft nog een kans: Stamceltherapie in Moskou. Om hem financieel te ondersteunen is de stichting 'Help Sebastiaan Staan' opgericht.
Het begon met een 'onschuldige' ontsteking in zijn linkerbeen. Na twee weken ontstekingsremmers ging het wel weer en kon Sebastiaan weer naar zijn werk. Maar toen zijn linkerbeen weer verlammingsverschijnselen begon te vertonen en ook zijn linkerhand niet meer naar behoren werkte gingen er alarmbellen rinkelen.

Second opinion

"In het begin dachten wij nog aan een hernia maar de dokter vertelde dat het ging om ernstige uitvalsverschijnselen. Ik werd toen meteen doorgestuurd naar het ziekenhuis voor nadere onderzoeken. Na vier weken neurologische onderzoeken kwam de diagnose, MS", vertelt Sebastiaan. "De neuroloog stuurde ons door voor een second opinion naar Amsterdam. Daar kregen we te horen dat het om PPMS ging, een zeldzame vorm van MS die in Nederland niet te behandelen is. De snelheid waarmee deze ziekte zich zou ontwikkelen was niet te voorspellen".

Behandeling

In Nederland is het niet mogelijk om Sebastiaan te helpen, in Moskou wel. De artsen daar passen stamceltherapie toe, het lichaam wordt daarmee min of meer gereset. "Mijn linkerhand en -been zullen nooit meer werken zoals het zou moeten, maar door die behandeling kan de ziekte wel stopgezet worden", aldus Sebastiaan. 

Help Sebastiaan Staan

De behandeling in Rusland zal het gezin ongeveer €85.000,- kosten die niet door Nederland wordt vergoed. Om hem te ondersteunen hebben familie en vrienden de stichting 'Help Sebastiaan Staan' opgericht. Door verschillende activiteiten te organiseren en donaties binnen te halen willen zij Sebastiaan weer een fijnere toekomst geven. Via de website www.helpsebastiaanstaan.nl zijn de acties van de stichting te volgen en is het mogelijk om te doneren.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.