nieuws

Yildirim teleurgesteld over gebrek aan vertrouwen bij Swollwacht

Cemal Yildirim laat weten dat hij teleurgesteld is over de beslissing van Swollwacht dat hij als lid van de Zwolse raadsfractie moest opstappen. "Het besluit is onder druk te snel genomen. Ik had op meer vertrouwen en begrip gerekend."
Yildirim kwam gisteren bij zijn eigen partij Swollwacht onder vuur te liggen nadat hij op Facebook de Nederlandse overheid had bekritiseerd. De Nederlandse regering had volgens de Zwollenaar afgelopen weekeinde slecht gehandeld door de Turkse minister Kaya te verbieden de Turkse gemeenschap in Rotterdam toe te spreken in het kader van een Turkse politieke campagne.
Ook werd de minister de toegang tot het Turkse consulaat ontzegd en stond ze vier uur buiten in de kou. Daarover maakte de Zwollenaar zich boos.

Eerst beter moeten nadenken

"Ik heb in een emotionele reactie een paar regels op Facebook gezet. Achteraf had ik daar beter over na moeten denken, maar het was al gebeurd." Yildirim had verwacht dat hij daarna de tijd zou krijgen van Swollwacht om uitleg te geven over zijn onhandige actie en zaken te herstellen, maar dat gebeurde niet.
In nog geen drie kwartier tijd werd volgens Yildirim besloten dat hij niet aan kon blijven als raadslid van Swollwacht. Dat gebeurde in overleg met fractievoorzitter Dogger. "Het besluit viel te snel. De fractievoorzitter had meer tijd moeten nemen, maar hij liet zich onder druk zetten door de media."

Geen tijd en ruimte voor een oplossing

Yildirim is vooral teleurgesteld dat Swollwacht voorbij gaat aan wat hij de afgelopen zeven jaar voor de partij en de Zwolse samenleving heeft betekend. "Dan verwacht je meer ruimte en tijd om het op te lossen en er over na te denken hoe we samen verder kunnen." Die mogelijkheid was hem niet gegund. Hij had tot zijn ongeloof kennelijk geen enkel krediet bij Swollwacht. 
Het opgestapte raadslid heeft niet overwogen zelf uit de fractie van Swollwacht te stappen om vervolgens op persoonlijke titel verder te gaan als gemeenteraadslid van Zwolle. "Dan was de negatieve berichtgeving nog groter geworden als ik in de raad was blijven zitten. Daar had ik geen zin in. Daarom heb ik de raadszetel terug gegeven aan Swollwacht." 

Volgende stap nog niet duidelijk

Yildirim weet nog niet wat zijn volgende stap zal zijn. "Ik ga daar nog over nadenken. Maar ik denk dat ik me wel op een of andere manier blijf inzetten voor de Zwolse samenleving, zoals ik altijd heb gedaan."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.