nieuws

Meer ruimte nodig voor gehandicapten in centrum Nijverdal

In een brandbrief aan de Hellendoornse gemeenteraad roept het Gehandicapten Platform Hellendoorn de gemeente op meer rekening te houden met obstakels in het centrum van Nijverdal.
Het centrum van Nijverdal staat vol met reclameborden, bloembakken en andere obstakels. Dit maakt het voor gebruikers van een rolstoel, blindengeleidestok, scootmobiel of rollator lastig om zich te verplaatsen.
Het Gehandicapten Platform vindt dat de begaanbaarheid in het centrum "matig tot in sommige gevallen zelfs slecht is". Bij de herinrichting van het centrum zijn de geleidelijnen voor slechtzienden en blinden zijn verwijderd.

Verenigde Naties

Het Platform roept de gemeente op rekening te houden met de begaanbaarheid voor gehandicapten bij de herinrichting van de Grotestraat. Ze wijst daarbij naar een verdrag van de Verenigde Naties die een verdrag voor mensen met een beperking heeft aangenomen. "Deze nieuwe verplichtingen zijn voor de gemeente niet vrijblijvend", zegt staatssecretaris Martin van Rijn.

"Geen handhaving van het beleid"

Een aantal jaar geleden werd deze kwestie ook al onder de aandacht gebracht. Toen werd de APV aangepast om het plaatsen van winkeluitstallingen te beperken. Maar, tot grote ergenis van het Gehandicapten Platform, wordt hier niet tegen opgetreden.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.