nieuws

OM ziet toch af van cassatie in strafzaak tegen Hengeloër om wegmaken lichaam

Dode man gevonden in Twentekanaal bij Markelo
Dode man gevonden in Twentekanaal bij Markelo © Persbureau GinoPress
Hengeloër David de B. is definitief verlost van Justitie voor zijn aandeel in het wegmaken van het lichaam van drugsdealer Lorenzo Hardy in het Twentekanaal bij Markelo. 
Gisteren had zijn advocaat nog te horen gekregen dat Justitie in cassatie was gegaan tegen het arrest van het gerechtshof in Arnhem. Twee weken geleden oordeelde het hof dat de Hengeloër werd ontslagen van rechtsvervolging vanwege zware psychische druk die op de zakenman was uitgeoefend om het stoffelijk overschot weg te werken.

Cassatieverzoek bevestigd

Een woordvoerster van het Openbaar Ministerie bevestigde gisteren dat het OM aanvankelijk wel in cassatie was gegaan. Na bestudering van het arrest kwam het OM alsnog tot de conclusie dat een cassatieprocedure kansloos is.
Hengeloër nog vol ongeloof
De Hengeloër reageerde vanmorgen in eerste instantie vol ongeloof. Zijn raadsman was nog niet bereikbaar voor commentaar. Gisteren was hij nog onaangenaam verrast door het aanvankelijke besluit van het OM om in cassatie te gaan.
December 2014 liep in het bijzijn van David de B. een drugsdeal fataal af. De Hengeloër had nietsvermoedend toestemming gegeven aan vier mannen om in z'n bedrijfspand een vergadering te beleggen.

Drugsdeal loopt uit de hand

Daar aangekomen bleek dat sprake was van een afspraak voor een drugsdeal. Die liep volledig uit de hand. David de B. kreeg een pistool op z'n hoofd gezet door het latere slachtoffer Hardy, die de trekker drie keer overhaalde. 
Hardy werd vervolgens vermoord door een derde persoon, die David de B. daarna zwaar onder druk zette om het stoffelijk overschot van Hardy weg te maken. Het slachtoffer werd later aangetroffen in het Twentekanaal.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.