nieuws

OM eist celstraf voor Overijsselse mannen voor smokkel ingrediënten GHB

Twee mannen uit Overijssel smokkelden goederen voor GHB; rechtbank eist gevangenisstraf
Twee mannen uit Overijssel smokkelden goederen voor GHB; rechtbank eist gevangenisstraf © RTV Oost / Tom Meerbeek
Het Openbaar Ministerie heeft in de rechtbank in Almelo gevangenisstraffen geëist tegen twee mannen van 28 en 26 uit Almelo en Tubbergen voor het smokkelen van illegale goederen.
De twee zouden vorig jaar hebben geprobeerd om 200 liter GBL het land in te smokkelen. GBL wordt gebruikt als de belangrijkste grondstof voor de productie van de verslavende drug GHB.

Precieze eis

Tegen de 28-jarige man uit Almelo werd 1 jaar waarvan 4 maanden voorwaardelijk geëist. Tegen de 26-jarige man uit Tubbergen werd 270 dagen gevangenisstraf waarvan 150 dagen voorwaardelijk geëist. De man uit Tubbergen mag de uitspraak in vrijheid afwachten.

November 2016

De zaak kwam in november vorig jaar aan het rollen toen de vaten met GBL door de douane werden onderschept in de Rotterdamse haven. De ontdekking leidde tot de aanhouding van een 30-jarige man uit Kreiloord en de aanhouding van de beide Tukkers.
De 28-jarige Almeloër ontkende eerder en zei hij de partij Gamma-butyrolacton (GBL) wilde gebruiken als schoonmaakmiddel. Volgens de officier van justitie is dat gelogen, er was er maar een doel, het produceren van de extreem verslavende drug GHB.
'Levensgevaarlijke drug'
Dat het een levensgevaarlijke drug is, blijkt volgens het Openbaar Ministerie wel uit de ellende van de 26-jarige verdachte uit Tubbergen. De man is een schrijnend voorbeeld van wat deze drugs kan doen met mensen. Het gebruik van deze 'partydrug' is vooral een probleem in de gemeente Twenterand.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.