nieuws

Stem Overijssel: in het kleinste stembureau van Nederland is het 'hartstikke gezellig'

In het kleinste stembureau van Nederland, dat van Wim en Elly Westhoff in Marle, is het vanochtend al 'hartstikke gezellig'. De familie verwacht een opkomst van tweehonderd procent zeker te halen.
Er is koffie, kruidcake en mensen blijven na het stemmen nog even plakken om bij te praten. Het is een sfeer die het kleinste stembureau van Nederland, met officieel ongeveer vijftig stemgerechtigden, al jaren kenmerkt.

Met het pondje

"Ik ben speciaal met het pontje gekomen om hier te stemmen", vertelt een oud-inwoonster die inmiddels ergens anders woont. "Het is een stukje nostalgie." Een andere inwoner vult aan: "Dit is een unieke plek en dus een unieke gelegenheid."
De verwachting van de familie is dat de opkomst dit jaar zeker 200 procent gaat bedragen. Een opkomst van 100 procent betekent voor dit stembureau dat er 49 mensen hun stem komen uitbrengen.

Mensen van elders

Maar omdat het stembureau in Marle een unieke stemlocatie is, melden zich elke verkiezing ook mensen van elders aan om in Marle te mogen stemmen.
Een opkomst van 200 procent betekent dan ook dat er bijna honderd mensen verwacht worden. "Met dank aan de aanwezigheid van Q-Music", zegt Wim Westhoff. "Zij presenteren vandaag vanuit onze woonkamer en hebben flink wat reclame gemaakt."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.