nieuws

Uniek kijkje in High Care psychiatrisch centrum van Dimence in Deventer

Dimence in Deventer heeft een geheel vernieuwde High en Intensive Care (HIC) voor patiënten met ernstig psychiatrische problemen. Vandaag was de officiële opening.
RTV Oost mocht een kijkje nemen in de vernieuwde afdeling. De verpleegposten hebben plaats gemaakt voor grote huiskamers en de separeercellen zijn vervangen door extra beveiligde huiskamers. Dit alles volgens de nieuwste richtlijnen.

Gericht op herstel

Bij de High en Intensive Care worden patiënten opgenomen met ernstige psychiatrische problemen zoals een psychose. Een opname, al dan niet gedwongen, heeft een enorme impact op het herstel van de patiënt. Dimence vindt het dan ook belangrijk dat dit gebeurt in een gastvrije  en prettige omgeving.
"Het is meer dan alleen muren weghalen, ook hulpverleners zitten nu tussen de patiënten. Dit alles om de tijd die patiënten hier door moeten brengen zo kort mogelijk te houden", zegt psychiater Elnathan Prinsen van Dimence.

Patiënt kan zelf sfeer bepalen

Zo was de extra beveiligde kamer vroeger een kale lege ruimte. Nu kan de patiënt zelf de sfeer bepalen door middel van het instellen van licht. Ook het grote raam moet ervoor zorgen dat de patiënt zich niet opgesloten voelt. "Maar het is de bedoeling dat we deze isoleerkamer zo min mogelijk hoeven te gebruiken", zegt Prinsen.
Tijdens de verbouwing verbleven de patiënten tijdelijk op Griesinger op het Brinkgreventerrein. Een week na de opening verhuizen ze naar het vernieuwde onderkomen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.