nieuws

Europees Parlement is tegen Duits plan voor tolheffing

Het Europees Parlement heeft zich vandaag uitgesproken tegen het Duitse tolplan. Als de plannen doorgaan moeten Nederlandse automobilisten een vignet kopen om in Duitsland over snelwegen te rijden. 
Volgens het Europees Parlement "discrimineert de geplande tolheffing buitenlandse chauffeurs, zelfs indien rekening wordt gehouden met de door de Commissie aanvaarde wijzigingen." 
In een resolutie die vanochtend werd aangenomen, lieten parlementsleden weten dat het tolplan in strijd is met het EU-recht omdat Duitse chauffeurs de kosten kunnen aftrekken van hun verkeersbelasting, terwijl buitenlandse chauffeurs dit niet kunnen.
Eind deze maand wordt in Duitsland een besluit genomen over het tolplan. 

Prijs voor protest in de maak

Een groep van zes burgemeesters uit Nederland en Duitsland protesteerdenin november tegen het plan van Duitsland, door met een spandoek en verbodsbord aandacht te vragen voor dit onderwerp. Dat leverde ze in ieder geval een nominatie voor een prijs op: ze werden eerder deze week door Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik genomineerd voor de Europese prijs voor de Burger
Vanochtend liet ze op Twitter haar enthousiasme zien over de uitspraak van het Europees Parlement: 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.