OM wil Zwollenaar opnieuw in cel voor stalking van 15-jarig meisje en haar ouders

Een 32-jarige man uit Zwolle die al twee keer is veroordeeld voor het stalken van een 15-jarig meisje en haar ouders uit Zuidlaren, dreigt opnieuw in de cel te belanden. De man weigert namelijk in behandeling te gaan, terwijl dit een voorwaarde is van zijn straf.

De man is naar eigen zeggen verliefd op het meisje. Hij ontmoette haar zo’n zes jaar geleden tijdens een vakantie en valt haar en haar ouders sindsdien lastig. De man probeert op allerlei manieren in contact te komen met het gezin. Zo stuurt hij brieven en valt hij ze lastig op Facebook.

Celstraffen
In 2015 en vorig jaar is hij veroordeeld voor stalking. In 2015 kreeg hij vier maanden voorwaardelijke celstraf en vorig jaar zeven maanden, waarvan drie voorwaardelijk.

De officier van justitie vindt dat de Zwollenaar de twee voorwaardelijke straffen, in totaal dus zeven maanden cel, moet gaan uitzitten. Een van de voorwaarden bij zijn straf van vorig jaar was dat hij zich zou laten opnemen voor behandeling van zijn psychische problemen en drankverslaving. Omdat de man die behandeling nu weigert, overtreedt hij een voorwaarde.


Grote zorgen
Ook heeft het gezin uit Zuidlaren onlangs weer aangifte van stalking tegen de Zwollenaar gedaan. Of hij daarvoor wordt vervolgd, moet het Openbaar Ministerie nog beslissen.


De officier liet wel weten dat het OM zich grote zorgen maakt nu de man van geen ophouden weet en nog altijd niet behandeld is. “De zorgen van het Openbaar Ministerie zijn na vandaag alleen maar groter geworden. Ze zijn levensgroot.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
rechtbank IJsseldelta Zwolle Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren