nieuws

Politie slaat twee vliegen in één klap; inbreker aangehouden in gestolen auto

Politie houdt inbreker aan in gestolen auto
Politie houdt inbreker aan in gestolen auto © RTV Oost / Rogier van den Berg
De politie in Hengelo sloeg dinsdagavond twee vliegen in één klap. Agenten achterhaalden op de Slachthuisweg een gestolen auto, waarin een 33-jarige man uit Hengelo zat die juist werd gezocht voor inbraak.
In de gestolen auto lagen ook nog spullen die mogelijk gestolen zijn bij een woninginbraak.

De politie kreeg een melding van een getuige die zag dat een onbekende man op de Slachthuisweg autopech had. Het kenteken van de auto viel de getuige echter op. Hij meende dat die toebehoorde aan een zwarte Alfa Romeo die vorige week was weggenomen bij een woninginbraak aan de Lijsterweg in Hengelo. 
De gealarmeerde politie en trof de verdachte en de gestolen auto op de Slachthuiskade aan. Toen de man de politie zag wilde hij er vandoor gaan. Een politieagent wist dit te voorkomen en heeft hem aangehouden.
De auto is in beslag genomen. De 33 jarige man uit Hengelo werd al gezocht door de politie. Hij is overgebracht naar het politiearrestanten-centrum in Borne.  Naast de diefstal van de auto en de bijbehorende inbraak vermoedt de politie dat de man zich schuldig heeft gemaakt aan andere, eerdere inbraken.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.