nieuws

LTO Varkenshouderij wil een beter landbouwbeleid de komende vier jaar

Als het aan de vakbond LTO Varkenshouderij ligt moet de verkiezingsuitslag een stap in de goede richting zijn voor een beter landbouwbeleid. 
Volgens de vakbond is er in de politiek in de afgelopen vier jaar bar weinig gedaan voor de landbouw: "In Den Haag heeft de laatste jaren een politieke wind gewaaid, die voor vele boeren desastreus is geweest", aldus Eric Douma van de organisatie.
Samen met de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) maakt Douma zich sterk voor een nieuw beleid: "Wij willen onze bijdrage aan de economie en aan het bord van de burger graag blijven leveren. Dan is er wel ruimte nodig voor land- en tuinbouw om te kunnen blijven ontwikkelen."

Levensbelang

Sterker nog, Douma noemt het van "levensbelang" in het radioprogramma Afslag Oost: "Elke dag eet u. Daar zorgen die boeren en tuinders voor. Vandaar dat het woord levensbelang wel zeker aanwezig is."
Ook zocht de vakbond de interactie met voorstanders van het nieuwe beleid, door op Twitter mensen op te roepen de hashtag #PlanBoer te gebruiken. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.