nieuws

Burgemeester Gerritsen van Almelo vindt verbreken stedenverband Denizli 'spijtig'

Burgemeester Arjen Gerritsen van Almelo heeft met verbazing gereageerd op het nieuws dat de Turkse stad Denizli een einde heeft gemaakt aan de stedenband met Almelo.
Gerritsen weet officieel niets van het eenzijdige Turkse besluit. Er is geen direct contact gezocht door Denizli met Almelo hierover. Maar hij is wel van plan om nog zelf contact te zoeken. Al is het alleen om zijn spijt en teleurstelling over te brengen.
"Ik verwacht niet dat het tot resultaat heeft dat het gemeentebestuur van Denizli besluit om de stedenband te herstellen. De teksten die zijn gebruikt liegen er niet om. Er worden termen als nazisme en fascisme gebruikt, dan weet je dat er niet veel te verwachten valt."
De burgemeester van Almelo betreurt dat Denizli de stap heeft gezet. "Met name voor de Turkse mensen die in Almelo wonen en leven, is dit pijnlijk. Betrokken instanties die ik hierover heb geraadpleegd, zijn ook ongelukkig over deze ontwikkeling. Wellicht is het goed om de zaak even te laten rusten en er een tijdje overheen te laten gaan voordat we pogingen moeten ondernemen om de situatie te herstellen."   

Tweet uit Turkije

Donderdagmiddag verstuurde burgemeester Zolan van Denizli een tweet met daarin de boodschap dat de afspraken met zusterstad Almelo zijn beëindigd "vanwege de vijandige houding van Nederland".
Op woensdag zei de gemeente Almelo niets te weten van mogelijk op handen zijnde problemen tussen de twee steden. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.