Fans PEC Zwolle bekladden aan vooravond IJsselderby de weg naar Deventer

Het bleef lang rustig in de aanloop naar de IJsselderby tussen de rivalen GA Eagles en PEC Zwolle. De wedstrijd wordt komende zondag in stadion De Adelaarshorst in Deventer gespeeld. Maar vandaag, nog 48 uur voordat de strijd ontbrandt, werd het eerste wapengekletter toch zichtbaar in de vorm van bekladdingen op de IJsseldijk tussen Olst/Wijhe en Deventer. 

De eerste prikacties werden uitgedeeld door fans van PEC Zwolle. Op de IJsseldijk tussen Olst-Wijhe en Deventer werden wegbewijzering, plaatsnaamborden en asfalt voorzien van de nodige tags en graffiti.

Blauwvingers kleurden eerder brug in Deventer blauw

Verder dan de grens met Deventer kwamen de Zwolse supporters nog niet. Bij de vorige editie durfden blauwvingers het nog aan om de Wilhelminaburg in Deventer blauw te schilderen. Op veel bijval kon die actie niet rekenen. De gemeente Deventer was not amused, omdat het veel geld kostte om de verf te verwijderen.

Ook ditmaal liet de gemeente Deventer er geen gras over groeien. Buurtbeheerbedrijf Cambio uit Deventer kreeg meteen opdracht om de bekladdingen aan de gemeentegrens schoon te maken.

Ook schade aan rotonde in Olst

De bekladdingen van verkeersborden op de rotonde tussen de Rijksstraatweg en Kneu in Olst trok ook al de aandacht. In dit geval van de provincie Overijssel, die de borden laat vervangen en het wegdek zal laten reinigen. De schade wordt begroot op een paar honderd euro.  

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren