'Tamar' eerste oorlogsroman van de Hengelose Monique Hoolt

Van jongs af aan was Monique Hoolt uit Hengelo al geïnteresseerd in de oorlog. Voor haar was het daarom logisch dat haar eerste oorlogsroman  'Tamar' zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het boek 'Tamar' gaat over het maken van morele keuzes in oorlogstijd.

"Ik was altijd gefascineerd door de verhalen over de oorlog van mijn opa en oma. Mijn opa was machinist bij de NS. Door de spoorwegstaking moest hij onderduiken. Ik vond dat zo spannend allemaal. Later wilde ik er meer over weten en ben ik me er in gaan verdiepen," aldus Monique Hoolt in Overijssel Vandaag.

TAMAR

Het boek speelt zich grotendeels af op de plek waar Monique heeft gewoond; het Tuindorp in Hengelo. Veel leden van haar eigen familie komen in het boek voor. Hoolt werd geboren in Hengelo en woont sinds negen jaar in Le Marche, Italië. Op het Italiaanse platteland vond zij de rust om haar roman te schrijven. 

"In die rustige omgeving voelde ik voor het eerst de rust om een boek te schrijven. Er ging natuurlijk wel veel denkwerk aan vooraf, maar in Nederland ging alles snel, snel." 


Meer over dit onderwerp:
Cultuur oorlog boek Nieuws Verhalen
Deel dit artikel:

Reageren