nieuws

Tweetal veroordeeld voor diefstal babyvoeding in Hardenberg en Drenthe

Veroordeeld vanwege diefstal babyvoeding
Veroordeeld vanwege diefstal babyvoeding © iStock
Een 24-jarige man en een 20-jarige vrouw zijn veroordeeld tot een maand celstraf voor het stelen van babyvoeding in supermarkten in Hardenberg en het Drentse Westerbork en Sleen.
Volgens RTV Drenthe stalen de twee, die geen vaste woon- of verblijfplaats hebben, tussen 3 en 9 november zeventien pakken babymelkpoeder.
In Hardenberg ontdekte winkelpersoneel van Albert Heijn begin november dat een schap volledig was leeggeroofd. De diefstal was vastgelegd op bewakingscamera's.
Later die maand sloegen ze toe in Sleen, waar ze werden betrapt. Personeel stuurde een waarschuwingsbericht naar andere supermarkten in de omgeving. In Westerbork konden de dieven worden aangehouden toen ze babyvoeding stalen. Toen de politie aankwam, bekenden ze de diefstal meteen.
Ze wilden de babymelkpoeder met winst doorverkopen. Babyvoeding is al een paar jaar gewild roofgoed. Er bestaat een grote vraag vanuit China, waar veel ouders de melkpoeder niet meer vertrouwen sinds een aantal jaren terug meerdere kinderen overleden na het drinken van Chinees melkpoeder. Zo'n 300.000 kinderen werden ziek.
 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.