nieuws

Teleurstelling in Almelo over breuk met Turkse stad; "Daar heb je wel verdriet om"

Het Denizli Comité Almelo en het ROC van Twente hadden tot gisteren nauwe banden met de Turkse stad Denizli. Via de media vernamen zij het nieuws over de breuk. "Daar heb je wel verdriet om", zegt Albert Eshuis, voorzitter van het Denizli Comité Almelo.
"Er is een rel, daar kun je niet omheen. Maar wat heeft dat met het werk van het Comité te maken?"
Al jaren is Eshuis betrokken bij het Jumelage Almelo. Het bericht over de Turkse gemeente Gaziantep, die dinsdag de vriendschapsband met Nijmegen beëindigde, zette Eshuis eerder deze week al wel aan het denken.
Dat Denizli nu hetzelfde doet, voelt voor hem en het Comité als een klap. In de herfstvakantie was een aantal leden van het Comité nog op bezoek in Denizli. 

Studentenuitwisseling

Het ROC van Twente heeft meerdere succesvolle uitwisselingen georganiseerd met Denizli. Studenten van het ROC reisden af naar Turkije en andersom kwamen studenten naar Almelo.
Harry Noordink, docent op het ROC van Twente en coördinator van deze uitwisselingen, is teleurgesteld over het abrupt opzeggen van de samenwerking. Ook hij moest het bericht via de media ontvangen. "Dat de warme banden op deze manier worden beëindigd, daar verbaas ik me heel erg over." 

Tweet

Burgemeester Osman Zolan van de Turkse stad Denizli maakte gisteren via Twitter bekend dat hij de banden met zusterstad Almelo verbreekt.
Dit terwijl men gisteren in Almelo nog van niets wist.
"Er zijn vanuit de Almelose politiek en de samenleving geen verzoeken binnengekomen om iets aan de stedenband met Denizli te doen. Ook vanuit Turkije is daarover geen verzoek ingediend", liet een woordvoerder toen weten.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.