nieuws

Kalasjnikov en grote hoeveelheid drugs in woning Almelo, strafzaak pas in juni

Strafzaak in juni
Strafzaak in juni © RTV Oost / Rogier van den Berg
De strafzaak tegen een 23-jarige man uit Almelo die een kalasjnikov en grote hoeveelheid drugs in zijn woning in Almelo had, gaat pas over een paar maanden verder. De advocate van de man ontving het dossier namelijk te laat.
De man werd in december vorig jaar in zijn woning aanhouden op verdenking van bedreiging met een vuurwapen. Agenten vonden niet alleen het vuurwapen, een Kalasjnikov AK47 met 447 kogels, maar ook meer dan 130,5 kilo harddrugs.
De Almeloër stond vandaag voor de rechter, maar de zaak werd aangehouden omdat de advocate het dossier te laat ontving.

Ex-vriendin

De man zou op Sinterklaasdag zijn ex-vriendin hebben mishandeld en haar tegen haar wil vastgehouden hebben. Ook zou hij gedreigd hebben haar een spuit met heroïne in de nek te steken. De man zou in 2015 een andere ex-vriendin gestalkt en bedreigd hebben.

Psychische gesteldheid
In de aanloop van de strafzaak werd de 23-jarige onderzocht door een psychiater. Die constateerde onder andere een anti-sociale persoonlijkheidsstoornis en borderline.
Omdat de gedragsdeskundige op het moment dat hij zijn rapport opstelde niet op de hoogte was van de gebeurtenissen in december vorig jaar, moet het onderzoek opnieuw gedaan worden.
In juni gaat de strafzaak verder.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.