Hoog bezoek in Enschede: dertig ambassadeurs bekijken Renaissance-tentoonstelling

Hoog bezoek vandaag bij het Rijksmuseum Twenthe in Enschede: ambassadeurs uit maar liefst dertig landen bezoeken de tentoonstelling 'In het hart van de Renaissance'.

Geen alledaags gezicht, zoveel ambassadeurs bij elkaar die rond half twaalf in een luxe touringcar werden voorgereden bij het Rijksmuseum Twenthe in Enschede. De internationale gasten waren uitgenodigd door de Italiaanse ambassadeur Perugini, die zich daarmee ook opwierp als ambassadeur van de unieke tentoonstelling.

Italiaanse meesters

Rafaël, Titiaan, Bellini: niet eerder waren in Nederland zoveel Italiaanse meesters te zien, dankzij de verbouwing van een museum in de Italiaanse stad Brescia, die de collectie uitleende.

Museumdirecteur Arnoud Odding en burgemeester Onno van Veldhuizen heetten het voorname gezelschap welkom en de Italiaanse ambassadeur sprak bevlogen over 'zijn' schilderijen. Verder bestond het programma uit een presentatie over de stad Enschede, een bezoek aan Museum TwentseWelle en een rondleiding door de stad. De tentoonstelling 'In het hart van de renaissance' is nog t/m 18 juni te zien. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel:

Reageren