Excelsior'31 komt net te kort tegen Flevo Boys

Patrick Jurgens
Patrick Jurgens © excelsior31.nl
Excelsior'31 heeft vanmiddag verloren van Flevo Boys. In Emmeloord eindigde het duel in de hoofdklasse B in 2-1.
De ploeg uit Rijssen moest het lange tijd met een man minder doen, nadat Patrick Jurgens al binnen een half uur spelen een rode kaart had gekregen. De verdediger haalde de spits van de bezoekers onderuit op het randje van het strafschopgebied, waarna hij een directe rode kaart kreeg. De vrije trap die volgde, werd eenvoudig gevangen door doelman Koetsier. Vlak voor rust was het wel raak. De Boer werkte de bal met enig geluk in het doel van Excelsior.
Bijna direct na rust leek Flevo Boys de wedstrijd al te beslissen. Binnen drie minuten werkte Frank Post de bal al tegen de touwen. Invaller Cem Köse bracht de spanning niet veel later weer terug, door de 2-1 te maken. Maar verder dan dat kwam Excelsior niet. In blessuretijd moest ook thuisploeg Flevo Boys met tien man verder nadat Tjeerd Korf twee keer geel had gekregen binnen een minuut omdat hij twee keer de bal weggooide.
Excelsior'31 staat na 22 wedstrijden spelen op de negende plek met 31 punten. Volgende week neemt Excelsior het in eigen huis op tegen SDC Putten.