PEC Zwolle verslaat Go Ahead Eagles door late treffers in IJsselderby

PEC Zwolle heeft voor de tweede maal dit seizoen de IJsselderby gewonnen. De ploeg van trainer Ron Jans zegevierde met 1-3 bij Go Ahead Eagles. Het is voor het eerst op het hoogste niveau dat PEC Zwolle tweemaal in één seizoen de derby wint.

De IJsselderby begon een paar minuten later, omdat er vuurwerk op het veld werd gegooid. Daarna begon ook de wedstrijd sensationeel. Al na drie minuten leidde Go Ahead Eagles. Na een prachtige pass van Elvis Manu tekende Pedro Chirivella bij de tweede paal voor de 1-0. Lang kon de thuisploeg niet van de voorsprong genieten, want twee minuten later was het alweer gelijk. Queensy Menig omspeelde doelman Theo Zwarthoed. Vanuit een moeilijke hoek schoot hij de 1-1 binnen. Daarna ging de storm wat liggen en was Go Ahead Eagles nog gevaarlijk via Daniel Crowley, maar gescoord werd er niet.

In de tweede helft was PEC Zwolle een stuk gevaarlijker. Youness Mokhtar, Nicolai Brock-Madsen, Ryan Thomas, Mustafa Saymak en Menig kregen grote kansen, maar Zwarthoed onderscheidde zich met een aantal goede reddingen. Go Ahead Eagles overleefde de storm en werd daarna zelf ook weer dreigender, maar echt in de problemen kwam PEC Zwolle niet. De bezoekers profiteerden zelf tien minuten voor tijd wel. Na een snelle uitbraak schoot Django Warmerdam de 1-2 binnen. Niet veel later werd het zelfs 1-3. Nadat Thomas werd gevloerd in het strafschopgebied, faalde Bram van Polen niet vanaf elf meter.

Go Ahead Eagles - PEC Zwolle 1-3 (1-1)

1-0 Chirivella (3)
1-1 Menig (5)

1-2 Warmerdam (83)

1-3 Van Polen (88/strafschop)

Arbiter: Makkelie

Geel: Mokhtar, Marcellis, Fischer, Menig

Go Ahead Eagles: Zwarthoed; Locigno, Fischer, Schenk, Groenbast (Marengo/85); Chirivella, Crowley, Duits; Antonia (Maatsen/46), Hendriks, Manu (De Kogel/79).

PEC Zwolle: Van der Hart; Van Polen, Marcellis (Sandler/90), Bouy, Warmerdam; Thomas, Holla, Saymak (Achahbar/90+1), Mokhtar; Brock-Madsen, Menig (Ehizibue/82).

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: