nieuws

Grote ramp in scène gezet bij ziekenhuis MST in Enschede voor studenten Saxion

Bij ziekenhuis MST in Enschede wordt morgen een grote ramp in scène gezet voor studenten van Hogeschool Saxion. De studenten leren in de praktijk hoe ze moeten communiceren in een crisissituatie.
In totaal werken morgen zestig studenten van de opleiding communicatie en hogere veiligheidskunde samen aan een oplossing voor het rampscenario.
"Studenten verplaatsen zich in de rol van medewerker van de gemeente, van het ziekenhuis, of in de rol van een hulpverlener. Vanuit die rol moeten ze zo goed mogelijk met elkaar en met de buitenwereld communiceren", vertelt docent Susanne Wormgoor van Saxion.
De rampoefening is voor de studenten de afsluitende opdracht na twee maanden les in crisiscommunicatie. Twee communicatiedeskundigen van de Veiligheidsregio Twente beoordelen de studenten. Ook geeft burgemeester Sijbom morgen een college over crisiscommunicatie in de praktijk.

Geen gillende slachtoffers

Het ziekenhuis is enthousiast over het project. "We hebben in Enschede de vuurwerkramp meegemaakt en nog niet zo lang geleden het monstertruckdrama in Haaksbergen. Van elke crisissituatie leren wij. Daarom vinden we het leuk dat Saxion de oefening bij ons in het ziekenhuis houdt", zegt woordvoerder Lars Wormgoor van het MST.
De patiënten in het ziekenhuis zullen weinig merken van de rampoefening. "Het is een papieren situatie, dus er rennen geen gillende slachtoffers door de gangen. De studenten werken in groepjes in vergaderzalen. De buitenwereld krijgt alleen iets mee van de rampoefening als studenten op de sociale media iets plaatsen over de 'crisissituatie' in het ziekenhuis. Bij deze weet iedereen dan alvast dat het niet echt is."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.