nieuws

Zutphenaren aangehouden voor gewelddadige overvallen in Raalte en Wierden

Zutphenaren aangehouden voor overvallen
Zutphenaren aangehouden voor overvallen © iStock
Twee mannen uit Zutphen van 21 en 33 jaar zijn vanochtend aangehouden voor betrokkenheid bij de gewelddadige woningoverval in Raalte, eind januari. De 21-jarige Zutphenaar wordt ook verdacht van betrokkenheid bij een woningoverval in Wierden, waarbij in juni vorig jaar een man gewond raakte door een kogel.
De mannen worden ervan verdacht een 54-jarige vrouw uit Raalte overvallen te hebben. De vrouw werd in de nacht van zondag 29 op maandag 30 januari door drie onbekende personen met veel geweld overvallen in haar woning aan de Dahliastraat. Bij de overval raakte de Raaltese gewond.
Eerder werd al een 28-jarige inwoner van Zutphen aangehouden. Hij zit nog steeds vast.

Overval Wierden

De 21-jarige Zutphenaar wordt daarnaast ook verdacht van betrokkenheid bij een gewelddadige overval in Wierden. Daarbij werd een man uit Wierden vorig jaar door drie personen beroofd toen hij zijn woning verliet. Hierbij raakte hij gewond door een kogel in zijn bil.
Overval Warnsveld 
De 33-jarige verdachte van de overval in Raalte wordt ook verdacht van betrokkenheid bij een gewapende overval op een man in Warnsveld. De man werd begin februari onder bedreiging van een vuurwapen beroofd toen hij om 06.45 uur zijn woning verliet.

Rechercheteam

Een speciaal rechercheteam onderzoekt of de overvallen verband hebben met soortgelijke overvallen op auto- en oud ijzerhandelaren in Gelderland en Overijssel. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

De recherche zoekt mensen die meer denken te weten over deze en andere overvallen. Zij worden verzocht contact op te nemen via 0900-8844 of via het tipformulier op www.politie.nl. Mensen die een vertrouwelijk gesprek willen voeren, kunnen contact opnemen met het Team Criminele Inlichtingen via 079-3458999.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.