nieuws

College van Gedeputeerde Staten op werkbezoek in Deventer binnenstad

Hoe krijg je de binnensteden bruisend, pak je de leegstand aan en trek je bezoekers weer naar de stad. Vragen waar vrijwel alle grote steden in Overijssel mee worstelen. Niet alleen gemeenten en ondernemers, maar ook de provincie Overijssel is op zoek naar antwoorden.
In het project Stadsbeweging stelt de provincie de komende jaren ruim 10 miljoen euro beschikbaar voor goede initiatieven en ideeën.
Om een indruk te krijgen wat steden nodig hebben en hoe ondernemers geholpen kunnen worden ging het voltallige college van Gedeputeerde Staten op werkbezoek in Deventer, waar ondernemers samen flink aan de weg timmeren. 

Kennis uitwisseling tussen steden belangrijk

"De plannen om de binnensteden weer in de lift te krijgen moeten uit de stad zelf komen", zegt gedeputeerde Monique van Haaf.
"Wij als provincie luisteren goed en sluiten aan bij de initiatieven die op die manier tot ons komen. Het gaat daarbij om de aanpak van leegstand, maar ook en vooral om kennisoverdracht tussen de verschillende steden die met hetzelfde probleem te maken hebben. We kunnen de binnensteden ondersteunen met geld, mensen en middelen."

Alle hulp welkom
Volgens de Deventer stadsmanager Peter Brouwer is alle hulp welkom.
"We moeten het samen doen, dat betekent ondernemers, gemeenten en provincie. Je ziet op dit moment overal een daling van het aantal binnenstad bezoekers. Dat komt door de opkomst van het online winkelen. We kopen onze schoenen en truien tegenwoordig thuis vanuit de luie stoel. Om het tij te keren, moet er meer te beleven zijn in de stad. Daar moeten we met alle partijen flink aan werken", aldus Brouwer.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.