nieuws

Wereldwijde hit: 42 miljoen mensen zien hoe Sofie (3) een lammetje op de wereld helpt

Meer dan 42 miljoen mensen wereldwijd, hebben gezien hoe de driejarige Sofie uit Lierderholthuis een lammetje op de wereld helpt. Het filmpje gaat inmiddels de hele wereld over en wordt gedeeld in onder andere Ecuador, Azerbeidzjan en Brazilië. 
"Dit gaat nergens meer over", vertelt vader Christian. "Het is heel bijzonder en ik snap er niets van. Voor ons is dit aan de orde van de dag, dit had ook nooit gedacht."
Geen spijt 
Christian heeft er geen spijt van dat de video naar de filmpjesportal Dumpert is gestuurd. "Als ik dit allemaal had geweten had ik het misschien niet gedaan, maar aan de andere kant: wat kan zo'n video kwaad. Als ik een cent had gekregen voor elke weergave had ik er er wel meer aan gehad", lacht de vader.

Wereldwijd succes

Meer dan 92 miljoen mensen hebben de video voorbij zien komen op hun Facebooktimeline.
Waarom de video de hele wereld over gaat is voor de schapenboer gissen: "Ik heb geen idee, misschien dat mensen er te ver van af staan. En goed, Sofie is natuurlijk nog wat jong, dat speelt mee. Maar mensen staan tegenwoordig te ver af van de natuur, en dan maakt dit het toch bijzonder."
Sofie zelf krijg weinig mee van haar wereldwijde succes. "Ze vindt het werk prachtig. Zaterdagmorgen heeft ze weer een schaap geholpen met aflammeren."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.