nieuws

Burgemeester Visser ruilt Twenterand in voor Katwijk

Burgemeester Visser van de gemeente Twenterand
Burgemeester Visser van de gemeente Twenterand © RTV Oost / Bart Kieft
Cornelis Visser is door de gemeenteraad van Katwijk aanbevolen als de nieuwe burgemeester van die gemeente. Op dit moment is hij de eerste burger van de gemeente Twenterand. 
De verwachting is dat de nieuwe burgemeester op 18 mei in Katwijk wordt beëdigd. Volgens de gemeente past Visser goed in het profiel dat de gemeenteraad voor de nieuwe burgemeester heeft opgesteld. "Hij is een echte burgemeester en een boegbeeld voor de gemeente. Hij is een ervaren bestuurder met veel inhoudelijke kennis."
Ook wordt de humor en daadkracht van Visser geroemd, stelt de gemeente. In juni vorig jaar werd Visser herbenoemd voor een periode van zes jaar. Toen gaf hij aan niet de volledige zes jaar af te maken vanwege persoonlijke redenen. 

Motie van afkeuring

Eind 2015 overleefde hij een motie van afkeuring, naar aanleiding van een rapport over het grondbeleid in Twenterand. Ambtenaren zouden slecht met elkaar communiceren en hun eigen gang gaan. Visser werd daarvoor verantwoordelijk gehouden, maar hoefde niet het veld te ruimen. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.