nieuws

Zestigste Boomfeestdag in Overijssel; provincie deelt 200 fruitbomen uit

In het Staphorster Bos zijn vanochtend tientallen bomen geplant door leerlingen van de basisscholen in de gemeente. Op Nationale Boomfeestdag mogen leerlingen zelf een boom planten. In heel Nederland worden 200.000 bomen geplant.
Dit jaar is een jubileumjaar, voor de zestigste keer wordt de Boomfeestdag gevierd. De bedoeling is om jonge mensen bewust te maken van de natuur. Staatsbosbeheer en de gemeente deden nog een belofte; alle kinderen in de gemeente Staphorst krijgen de kans om ooit zelf een boom te planten.

Fruitbomen

Commissaris van de Koning Ank Bijleveld sprak de leerlingen, maar ook Boomfeest-planters van 57 jaar geleden, toe. Ze vertelde dat het een feest is om zo'n dag te organiseren en benadrukte het belang van genoeg bomen en bossen in je directe leefomgeving.
Voor basisscholen in Overijssel kwam nog een verrassing, er worden tweehonderd fruitbomen beschikbaar gesteld om bij of op het schoolplein te planten. Basisscholen die dat willen kunnen zich daarvoor aanmelden.

Staatsbosbeheer

Onder het toeziend oog van vrijwilligers en boswachters zijn de bomen in het Staphorster Bos geplant. De kinderen vonden het leuk. Naast het feit dat ze lekker buiten waren en genoten van het mooie weer, weten de meesten wel waarom zo'n dag belangrijk is. "Het is goed voor de natuur om bomen te planten, die zorgen voor zuurstof enzo."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.