nieuws

Raadslid Raalte: 'Gemeente pleegde valsheid in geschrifte bij taxatie aangekochte gronden'

De gemeente Raalte heeft gesjoemeld met de taxatie van aangekochte gronden. Dat zegt gemeenteraadslid Egbert den Daas van Lokaal Alternatief. Hij wil dat er een onafhankelijk onderzoek komt naar de aankoop. 
De gemeente Raalte ontkent ten stelligste dat er gefraudeerd is. Volgens Raalte is de aankoop volgens de wettelijke regels verlopen. 

Nieuwbouw in Heeten
De aangekochte waarover de kwestie gaat, ligt in Heeten. Zo'n negen hectare grond voor nieuwbouwwijk Veldegge in Heeten.
Raadslid Den Daas beweert dat de verkoper heeft verzocht om een deel van de eigendommen als 'privé-bezit' te bestempelen, waardoor minder belasting betaald hoefde te worden dan bij het stempel 'bedrijfsgrond'. 

Valsheid in geschrifte

"Ik vind het valsheid in geschrifte en daar heeft de gemeente aan meegewerkt. Dat moet je als overheid niet willen, als overheid moet je het goede voorbeeld geven", aldus raadslid Den Daas. 
Wethouder Wagenmans neemt afstand van de aantijgingen.

Buitenproportioneel
"Buitenproportioneel. Ik heb er heel veel moeite mee dat een raadslid het college beschuldigt van dit soort zaken."
Maar het raadslid houdt vol dat de kwestie niet door de beugel kan. "De ene overheid werkt mee aan het belazeren van een andere overheid. Dat kan niet."

Absoluut geen fraude

De wethouder zegt dat er niets aan de hand is. "Het is een hele normale gang van zaken om privé en zakelijk te splitsen. En van fraude is absoluut geen sprake."
Of er daadwerkelijk een onderzoek komt, is aan de gemeenteraad. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.