nieuws

Maurits von Martels maakt zich op voor officiële installatie in Tweede Kamer

Een belangrijke dag voor CDA-wethouder en veehouder Maurits von Martels uit Dalfsen vandaag. Om één uur vanmiddag wordt hij officieel geïnstalleerd als lid van de Tweede Kamer. Hij verwierf een plek in de Kamer, nadat hij met voorkeursstemmen was verkozen.
"Het is een gevarieerde dag vandaag", vertelt Von Martels vanochtend in KlaarWakker. Hij is de dag begonnen met het melken van zijn koeien. Aan aandacht is er geen gebrek. "Nu staan er mensen van Hart van Nederland en van agrarische bladen om me heen."
Von Martels hoopt vanochtend snel op weg te kunnen naar Den Haag. "Om één uur is de installatie, maar om elf uur is er eerst een fractievergadering." Von Martels mag bij de installatie twee mensen meenemen. "Dat zijn mijn vrouw en mijn moeder van negentig. Het wordt voor mij een historisch moment en voor de collega's in de Tweede Kamer ook."

Acht Kamerleden uit Overijssel

Naast Von Martels van het CDA worden vanmiddag drie andere nieuwe Kamerleden geïnstalleerd. Onder hen twee PVV'ers: Roy van Aalst en Edgar Mulder. In de SP-fractie is Frank Futselaar nieuw. In totaal komen acht Kamerleden uit Overijssel.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.