Kamerwatch Anne Adema uit IJsselmuiden adopteert Kamerlid en twittert erover

Het duurde maar enkele dagen voordat er 150 twitteraars waren verzameld die zich willen inzetten als Kamerwatch. Anne Adema uit IJsselmuiden is er één van. Hij vertelt erover tijdens het radioprogramma Goeiemiddag Overijssel.

Adema heeft Léonie Sazias, de nummer twee van 50Plus: oud-presentatrice en sinds kort dus ook Kamerlid. De komende kabinetsperiode gaat hij Sazias beter leren kennen.

Adoptiekamerlid

Het idee? De Kamerwatch twittert wat hij weet over zijn adoptie-Kamerlid. "We weten nog niet wat we er allemaal mee kunnen. Het is een spontaan idee dat eigenlijk gelijk wordt uitgevoerd."

Om zich 'in te lezen' heeft Adema alvast alles opgezocht wat er van 'zijn' Kamerlid bekend is. "Ik heb de afgelopen dagen veel filmpjes bekeken van Leonie op YouTube."

"De eerste onthulling van Kamerwatch is er al", vertelt Adema. "We zijn erachter gekomen dat Léon de Jong van de PVV heeft meegedaan aan een talentenshow."


Een-op-eenjournalistiek

Het is een soort een-op-eenjournalistiek dus. Het initiatief komt van Jurjen van den Bergh (@Jurjenvdb), Joris de Savornin Lohman (@Denkjewel) en Tim Cardol (@timcardol). De animo bleek overweldigend. Afgelopen maandag werd het idee geopperd en inmiddels zijn alle 150 Kamerleden al voorzien van een Kamerwatch.

Uit het concept ontstaan ook weer nieuwe ideeën. "Er is nu een idee dat een Kamerlid ook een burger adopteert, om de kloof tussen de politiek en burger te verkleinen."


Of Sazias blij is met Adema als haar Kamerwatch? "Ze heeft mijn tweets geliket, dus ze weet dat ik haar volg." Maar voorlopig verwacht hij nog niets, omdat ze zich nu richt op haar gezondheid. Begin maart werd namelijk bekend dat ze darmkanker heeft. "Wat ik heb vernomen is dat ze onder het mes moet, en zich daarna gaat richten op het Kamerwerk."

Anne Adema is te volgen via @ademajr91.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel:

Reageren