nieuws

Oude stadhuis Almelo wordt complex met 85 appartementen

Oude stadhuis van Almelo
Oude stadhuis van Almelo © RTV Oost / Rogier van den Berg
Het oude stadhuis in Almelo wordt een appartementencomplex met 85 appartementen. Daarnaast komt ongeveer 2000 vierkante meter beschikbaar voor bijvoorbeeld horeca, dienstverlening, zorg en gezondheid. De Leverink & Assen Groep en ontwikkelaar BPD willen investeren in het oude stadhuis.
De verbouwing van het voormalige stadhuis is met 17.250 vierkante meter één van de grootste transformatieprojecten van Nederland.
De partijen hebben vrijdag, tijdens een kennismakingsbijeenkomst met wethouder Irene ten Seldam, afgesproken dat zij zo snel mogelijk in overleg gaan om tot een verkoop- en herontwikkelingsovereenkomst tussen de gemeente en de ontwikkelingscombinatie te komen. Bij deze overeenkomst dienen de kaders die door de gemeenteraad zijn vastgesteld als uitgangspunt.
Wanneer de plannen van de ontwikkelaars worden gepresenteerd, is nog niet bekend.
Lenferink
Eerder deze maand stopte projectontwikkelaar en autohandelaar Lenferink 'na goed overleg met de gemeente Almelo' met het plan om een appartementencomplex te maken van het oude stadhuis. De gemeenteraad keurde het plan in eerste instantie goed, maar zag er uiteindelijk toch van af nadat politie en justitie de gemeente hadden gewaarschuwd niet met de ondernemer in zee te gaan.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.