nieuws

Weekendtips van OverUIT voor 25 en 26 maart

Middeleeuws Weekend Dragonheart 2017
Middeleeuws Weekend Dragonheart 2017
Aalscholvers en amfibieën kijken. Speuren naar die ene oude motor of terug naar de Middeleeuwen? De uit-tips van OverUIT voor het komende weekeinde.

Feest bij de schaapskooi op de Lemelerberg

Het is elk jaar een prachtig feest bij de schaapskooi op De Lemelerberg met veel springende lammetjes. Rondom de schaapskooi is een markt met streekproducten en oude ambachten. Waarom er op de Lemelerberg een schaapskudde is? De herders vertellen er graag meer over! Zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur aan de Dalmsholterweg 3B in Giethmen (bij Ommen).

Motormarkt Hardenberg

Zaterdag wordt in Hardenberg aan Manege de Hoogenweg in Hardenberg een grote voorjaars motormarkt georganiseerd. Maar liefst tienduizend vierkante meter met klassieke, antieke motorfietsen en bromfietsen. Zowel complete gebruikte als gerestaureerde motoren en brommers, tweedehands en nieuwe onderdelen. De motorshow is te bezoeken tussen 08.00 en 16.00 uur.

Middeleeuws Weekend Dragonheart

Zaterdag en zondag kun je bij Erve `t Stroink in Enschede naar het Middeleeuws Weekend Dragonheart. Oude tijden herleven! Veel oude ambachten en gewoonten zoals zwaardvechten, smeden, en een maliënkolder maken. Ook is er een Ridderwinkel en een Uilentuin. Dragonheart is te bezoeken tussen 11.00 en 17.00 uur.

Aalscholvers kijken in De Wieden

Aalscholvers kijken vanuit een observatie hut in De Wieden? Vaar zondag mee naar de oudste aalscholverkolonie van Nederland in Nationaal Park Weerribben-Wieden en neem een kijkje tijdens het broedseizoen. Start is bij de werkschuur van De Wieden aan de Reeënweg bij Wanneperveen. Er start een groep om 12.00 uur om 14.00 uur. De tocht duurt ongeveer 1 uur.

Kindercollege over water

Zondag is bij Cosmos Sterrenwacht in Lattrop een kindercollege over water. Een wetenschapper vertelt hoe belangrijk water is voor mensen. Maar ook waar al dat water van de wereld vandaan komt. Nieuwsgierige kinderen van 8 t/m 12 jaar kunnen zondag een college volgen van Prof. Dr. Ir. M.C. Elwenspoek. De start is om 11.00 uur.

Voorjaarswandeling met amfibietelling

Neem zondag een kijkje bij één van de poelen in het Haaksbergerveen waar de nacht ervoor fuiken zijn geplaatst. Hier leven verschillende soorten kikkers en salamanders, de pad, de adder en de levend barende hagedis. Gidsen vertellen over de dieren, die in de fuiken zijn gevangen. De wandeling start op de parkeerplaats van Staatsbosbeheer in Haaksbergen om 9:30 uur.

Kijk voor meer tips op OverUIT.nl

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.