nieuws

Onbekende intimideert gezin in Zwolle: banden lekgestoken en slachtafval gedumpt

Gezin in Zwolle door onbekende geïntimideerd
Gezin in Zwolle door onbekende geïntimideerd
Een gezin in Zwolle vraagt zich af wie het op hen heeft gemunt. Sinds vorig jaar juli zijn er bij het huis in de wijk Aa-landen drie keer vernielingen aangericht en werd slachtafval van varkens gedumpt. Het moslimgezin voelt zich beledigd en geïntimideerd.
De moeder van het gezin vraagt zich af wie erachter kan zitten. Ze hebben zover ze weet met niemand ruzie. Waarom dan toch die intimidaties?
De eerste keer dat het gebeurt is in de nacht van zaterdag op zondag 3 juli 2016. Een onbekende man legt overal rond het huis slachtafval van varkens neer en smeert bloed aan de muur.

Slachtresten hangen uit de brievenbus

Als de bewoonster 's morgens beneden komt, schrikt ze zich rot: het lijkt alsof er een armpje uit de brievenbus hangt. Het blijkt om varkensvleesresten te gaan. De geschokte vrouw belt de politie en die ontdekt dat er veel meer resten rond het huis liggen.

Banden lek steken

Daarna blijft het een tijd rustig voor het gezin. Tot afgelopen januari. In het holst van de nacht van zondag 8 op maandag 9 januari komt er opnieuw een man bij het huis. Hij steekt de banden van de auto van het gezin lek.
Twee weken later is er opnieuw iemand bij het huis. Het gebeurt weer in de nacht van zondag op maandag, 29 en 30 januari. Het gezin heeft net een andere auto. Weer worden banden lek gestoken en dit keer wordt een halve varkenskop op de voorruit van de nieuwe auto gelegd.

Filmpje van varkenskop op voorruit?

Als de varkenskop op de voorruit ligt, gaat de dader even met zijn rug tegen de gevel van het huis staan. Het lijkt erop dat hij dan met zijn mobieltje een foto of een filmpje maakt. De man staat zelf ook op een filmpje; die van een bewakingscamera. Wie herkent hem? 
Help een einde te maken aan de intimidatie van het gezin in Zwolle. Wie is de man in de regenjas met capuchon? Hij lijkt een snor en een opvallend sikje te dragen dat een stuk donkerder is dan de snor. 

Tips

Wie heeft iemand rond 3 juli 2016 en 30 januari 2017 slachtafval van varkens verkocht zien meenemen, bijvoorbeeld uit een slachthuis? 
Bel de politie met uw tips op 0800 – 6070. Anoniem bellen kan via 0800 – 7000. Via deze link kan anoniem worden getipt bij Meld Misdaad Anoniem.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.