nieuws

'Doorzetters met dromen groot succes'

De campagne 'Doorzetters met dromen' van Werkplein Twente is een groot succes. Dat blijkt twee jaar na de start uit een evaluatie.
'Doorzetters met dromen' is een campagne van Werkplein Twente, met als doel werkgevers te informeren over de kansen die er zijn als ze doorzetters aan een baan helpen. 'Doorzetters' zijn mensen die vanwege een verstandelijke of lichamelijke beperking een flinke afstand hebben tot de arbeidsmarkt.

Honderden aan een baan geholpen

Met deze campagne zijn inmiddels enkele honderden mensen met een beperking aan een baan geholpen. "Ons doel is te laten zien dat mensen met een beperking wel degelijk iets kunnen toevoegen aan een bedrijf", aldus regiomanager Wim Idema van Werkplein Twente.

Sociaal akkoord

In een landelijk sociaal akkoord is in 2013 afgesproken dat tot 2026 zeker 125.000 mensen met een beperking aan een baan geholpen moeten zijn. In Twente heeft Werkplein daarop ingespeeld met de campagne 'Doorzetters met dromen' en dat blijkt dus een succes.

Toegevoegde waarde

De 'doorzetters' blijken een echte toegevoegde waarde aan de bedrijven waarin zij werkzaam zijn. Zo heeft Alexander Jonker eigenhandig de productie van zijn werkgever Vecom Metal Treatment substantieel weten te verhogen. Alexander is trots op zijn werk, zet zich ervoor in en denkt mee. "Als ik dan een compliment krijg van m'n baas, dan geeft me dat een heel goed gevoel", aldus Alexander. Ook zijn baas is tevreden. Rene Klooster van Vecom Metal Treatment in Enschede: "Alexander wil ik niet meer kwijt. Ik zou er meer aan het werk willen hebben zoals hij. Hij werkt hard, hij denkt mee, hij heeft altijd zin in het werk, het is gewoon top."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.