nieuws

Nog niet alle geëvacueerde inwoners Genemuiden naar huis, eerst wordt asbest opgeruimd

Omwonenden kijken naar brand in Genemuiden
Omwonenden kijken naar brand in Genemuiden
De bewoners van zo'n tien huizen in Genemuiden, die geëvacueerd werden vanwege een grote brand, hebben afgelopen nacht niet in hun eigen woning kunnen slapen. Eerst moet het asbest dat bij de brand is vrijgekomen worden opgeruimd. Dat gaat vandaag gebeuren.
Gisteren brak aan het eind van de middag brand uit in een loods aan de Burgemeester Ten Veldestraat. Al snel sloegen de vlammen uit het dak. Omdat het om een oude loods ging, hield de brandweer rekening met asbest. Zo'n vijftien woningen werden ontruimd.
Van tien woningen konden de bewoners dus niet naar huis terug. De gemeente Zwartewaterland had voor hen opvang geregeld, maar ze maken allen gebruik van een slaapplek bij familie of bekenden. 
De brand was halverwege de avond onder controle. Vandaag begint de gemeente beginnen met het opruimen van het asbest. Hoe lang dat gaat duren is nog niet bekend. 
De loods is door de brand ingestort, de brand is overgeslagen naar een andere loods. Hoe groot de schade is, is nog niet bekend. Er is niemand gewond geraakt.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.