nieuws

Politie Almelo tikt ruitje van auto in om inzittende aan te kunnen houden

Politie
Politie
De politie in Almelo heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een ruitje van een geparkeerde auto ingetikt om een 60-jarige Almeloër aan te kunnen houden. De man zat achter het stuur en weigerde de deuren te openen voor de agenten.
Agenten zagen tegen vier uur 's nachts een auto geparkeerd staan op een parkeerplaats bij het station. Het was bij de agenten bekend dat deze auto in het verleden vaak bestuurd werd door een bekende van de politie, die niet in het bezit was van een rijbewijs.

Sleutels in contact

De betreffende man bleek inderdaad in de auto te zitten. Hij lag te slapen met de sleutels in het contact. De man bleek nog elf dagen gevangenisstraf open te hebben staan.
Aangezien de man in het verleden geregeld geprobeerd heeft te ontkomen aan de politie - met gevaarlijke achtervolgingen als gevolg - werd besloten geen risico te nemen.

Lifehammer

De man weigerde alle medewerking en wilde daarom ook de deuren van zijn auto niet van het slot halen. Daarop besloot een agent om een ruit aan de passagierskant met een lifehammer in te slaan, zodat de sleutel snel uit het contact kon worden gehaald.
De Almeloër is aangehouden en overgebracht naar het arrestantencomplex van de politie in Borne.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.