nieuws

Bewoner beschoten huis in Rijssen zou vaker bedreigd zijn, buurt geschokt

De eigenaar van het huis in Rijssen dat afgelopen nacht is beschoten, zou de afgelopen periode vaker zijn bedreigd. Hij zou door één of meerdere mensen aan de deur zijn bezocht. De man is een Rijssense horecaondernemer. Het is niet duidelijk of een zakelijk conflict de aanleiding is voor de beschieting.
Het huis in de Bloemstraat, waar de man met zijn gezin woont, werd tussen half twee en kwart voor twee onder vuur genomen. In het raam op de begane grond zaten kogelgaten. Buiten hing een geur van een brandbare vloeistof en er was schade aan de auto.

Buurt geschrokken

Buren reageren vanochtend geschrokken. De bewoner zou 'een lieve jongen zijn die geen vlieg kwaad doet'. Volgens de buren staat de woning in een rustige straat waar nooit wat gebeurt.

De recherche is op zoek naar mensen die meer weten van het incident. Na het beschieting reed een donkerkleurige auto weg richting de Oosterhofweg. De politie wil graag weten wat voor auto dit is, wat het kenteken is en in welke richting de auto verder is gereden. Mensen die meer weten, worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.