nieuws

Met de 'Red Shift' gaat het Solar Team Twente de strijd aan in Australië

Met een rood-zwarte kleur, een smallere auto dan ooit en een naam die voor een duurzame ontwikkeling staat, presenteerde Solar Team Twente vandaag haar nieuwe ontwerp voor de World Solar Challange in Australië.
“De naam Red Shift staat voor de verschuiving van een tijdperk die wij te weeg willen brengen", vertelt communicatiemanager Gearte Nynke Noteboom van het team. "Het is onze ambitie om bij te dragen aan een leefbare wereld waarin fossiele brandstoffen vervangen worden door duurzame systemen."

Snelste ter wereld

Het Solar Team Twente bestaat uit negentien studenten van Saxion en Universiteit Twente. Het doel? Het winnen van de Bridgestone World Solar Challenge in oktober 2017 met de snelste zonneauto van de wereld.
Het evenement wordt om het jaar gehouden. Bij de wedstrijd van 2015 eindigde het Solar Team als tweede; TU Delft ging er toen met de winst vandoor. 

Wat er dit jaar anders is dan twee jaar geleden?

Wat moet de doorslag geven om dit jaar te winnen? De grootste verandering in het ontwerp ten opzichte van Red One is dat de auto een halve meter smaller is geworden. Dat kon ook niet anders, want de maximaal toegestane oppervlakte van het zonnepaneel is teruggebracht van 6m² naar 4m².

Maar daar blijft het niet bij: veel details in het ontwerp dragen stuk voor stuk bij aan een lagere luchtweerstand. “Door het continue proces van berekenen, analyseren en weer verbeteren hebben wij een aerodynamisch zeer sterk ontwerp neergezet“, zegt designer Jeroen Minnema, verantwoordelijk voor de vorm van de auto. 
De hoofdvleugel is ten opzichte van de wielen van de auto naar voren geplaatst. Ook is het aantal wielkappen gereduceerd van drie naar twee.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.