nieuws

Tbs moordenaar Maartje Pieck uit Kampen met één jaar verlengd

De rechtbank in Zwolle heeft de tbs van de moordenaar van Maartje Pieck uit Kampen met één jaar verlengd.
Volgens de rechters maakt de veroordeelde Kampenaar vorderingen als het gaat om zijn gedrag. Ook zijn er de afgelopen jaren geen incidenten geweest en heeft hij inmiddels een betaalde baan. De werkgever is tevreden over de man.

OM wilde tbs met 2 jaar verlengen

Justitie wilde het liefst dat de tbs met 2 jaar zou worden verlengd zoals meestal het geval is bij langgestraften. Raadsman Anker van de veroordeelde ex-Kampenaar bepleitte twee weken geleden op zitting al dat hij voorstander was van een verlenging van één jaar zodat hij volgend jaar een voorschot kan nemen op een eventuele vrijlating van de man op termijn.
Maartje Pieck werd op donderdagavond 11 juli 2000 door haar overbuurman verkracht en gewurgd toen zij folders rond bracht in de buurt. Toen zij bij het huis van de toenmalige Kampenaar kwam kreeg hij een -naar eigen zeggen- onbedaarlijke lust. Hij verklaarde daarover later dat hij in die periode depressief was en verslaafd.
De man dumpte nog diezelfde avond het lichaam van Maartje Pieck, een kleindochter van de bekende schilder Anton Pieck, in een bosperceel tussen Kampen en Dronten. Daar werd het lichaam enkele dagen later gevonden door wandelaars. De man werd veroordeeld tot 15 jaar en tbs.

Aanvankelijk commotie in Kampen

Eind vorig jaar ontstond nog commotie in Kampen toen zou blijken dat de man weer zich in Kampen zou mogen ophouden. Dat bleek uiteindelijk een misverstand. Tijdens de zitting 2 weken geleden beloofde de veroordeelde man zich nooit meer in Kampen te begeven. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.