nieuws

Om ziet eigenaar en medewerker Da Vinci Zwolle als veroorzakers explosie

Het Openbaar Ministerie ziet de exploitant van grillroom Da Vinci en een medewerker als de veroorzakers van de explosie maandagmorgen 3 maart 2014 op de horecazaak aan de Oude Vismarkt in Zwolle. Bij de aanslag werd de voorgevel van Da Vinci weggeblazen.
Tijdens de eerste procesdag zijn vandaag in de Zwolse rechtbank bewakingsbeelden van de ontploffing getoond. Die beelden werden destijds uitgezonden in de opsporingsprogramma's Opsporing Verzocht en Onder de Loep. Hierop is te zien dat kort voor de explosie twee mannen wegrenden.

DNA-sporen van de verdachten

De politie achterhaalde later de kleding van de wegrennende mannen. Volgens het NFI zitten er DNA-sporen van de twee verdachten op. Bovendien werd bij de exploitant een wit masker gevonden zoals die bij de aanslag werd gebruikt. 
Volgens de verdediging staat allerminst vast dat de twee verdachten ook de daders zijn. Beide mannen ontkennen elke betrokkenheid. Het OM wil de exploitant ook vervolgen voor verzekeringsfraude. Volgens verzekeraar Delta Loyd zijn na de ontploffing valse facturen door de exploitant ingediend.

Verdachten ook voor rechter voor mishandeling

Een gedupeerde student die boven de grillroom woonde, heeft een schadeclaim van bijna 5.000 euro ingediend. Later vandaag moeten de verdachten zich verantwoorden voor de mishandeling van enkele mannen, ruim anderhalf jaar na de aanslag op de grillroom.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.