nieuws

Justitie eist werkstraffen voor het stelen van van dure designtassen in Oldenzaal

Verdachten van stelen van 15 designtassen voor de rechter
Verdachten van stelen van 15 designtassen voor de rechter
Voor de rechtbank in Almelo zijn werkstraffen van 240 uur en voorwaardelijke celstraffen van twee maanden geëist tegen twee mannen uit Den Haag. Ze worden ervan verdacht dat ze vorig jaar augustus twaalf dozen met dure designtassen hebben gestolen bij een bedrijf in Oldenzaal.
Er werden in totaal 151 tassen met een gezamenlijke waarde van meer dan 35.000 euro gestolen. De verdachten hebben de diefstal weliswaar bekend, maar ze zeggen geen idee te hebben waar de designtassen zijn gebleven. 

Verdachten: 'willekeurige plek'

De Hagenaars zeggen dat ze geld nodig hadden en dat ze daarom besloten ver buiten hun woonplaats een diefstal te plegen. Voor de diefstal werd een willekeurige plek gekozen. Op die manier zou herkenning lastiger zijn, aldus de mannen.
Het Oldenzaalse bedrijf dat voor modezaken transport en opslag verzorgt, denkt dat er helemaal geen sprake van een toevallige diefstal. Tijdens de zitting zei een medewerker van het gedupeerde bedrijf dat de twee niet voor de eerste keer op grote schaal tassen hebben gestolen. 

Meer strafzaken tegen verdachten

Tegen de twee mannen van 31 en 47 jaar zouden bij andere rechtbanken in Nederland nog meer strafzaken lopen. Het Oldenzaalse bedrijf schakelde na de aangifte zelf een bureau in dat de zaak onderzocht en de mannen wist te traceren via een autoverhuurder.
Volgens de officier van justitie lijkt het erop dat de twee bewust op pad waren om deze partij designtassen te stelen.

Bewakingsbeelden

Op camerabeelden zou te zien zijn dat één van de verdachten met een telefoon aan zijn oor rechtstreeks naar de stapel dozen loopt waarin de tassen zaten. De man liep andere dozen voorbij, alsof hij door iemand gestuurd werd. 
De rechtbank doet over twee weken uitspraak in de zaak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.